×
Sandler Trening Srbija i moja malenkost Dragan Vojvodić, Sandler Trening headquarter u Baltimoru smo u mislima sa vašim porodicama, našim klijentima i svim onima koji to razmišljaju da postanu. Želimo da znate da smo uz vas u ovim zahtevnim vremenima. Molimo vas da se ne ustručavate da nas pozovete i ukoliko želite razgovor, da koliko god možemo da doprinesemo rešenju odredjenih zabrinutosti. Za najbolje želje, zdravlje vaših porodica i stabilnost vašeg poslovanja, Dragan Vojvodić, direktor Sandler Srbija.
Skip to main content
Dragan Vojvodić | Sandler Trening Srbija
 

Ovaj web sajt koristi kolačiće da bi Vam ponudio bolje iskustvo pri poseti stranice

ISTRAŽITE SANDLER TRENING

..i šta drugačije može da uradi za Vas!

Vaša Customer Service služba može biti odličan dodatni prihod za Vašu organizaciju.

Pridružite nam se na besplatnoj interaktivnoj prezentaciji...

  • Shvatićete osnove Sandler Systema Prodaje i na koji način podići dodatnu prodaju postojećim klijentima.

  • Naučićete šta trebate u razgovoru da prepoznate što Vas može odvesti do nove prodaje.

  • Shvatićete da ne postoje teški klijenti već samo obični ljudi koji se sa svojim zahtevima ne uklapaju u našu mentalnu projekciju.

Preokrenite Customer Service Službu u Prodajnu Mašinu!

"Jedan od najvećih izazova u Pre-Call službi je bio da su klijenti zvali za dodatne informacije, tražili su ponude koje su kasnije upoređivali sa drugim na tržištu. Razmišljali smo i ako su naši klijenti, zašto traže ponude od drugih? Takođe, primali smo dosta dolaznih poziva koji su zahtevali od nas dosta tipičnih informacija koje prospekti skupljaju kako bi sa njima tražili dodatne uslove od konkurencije. Sandler nam je implementirao System za Customer Service gde smo počeli da preuzimamo kontrolu nad dolaznim pozivima, kvalifikujemo sagovornika i tačno znamo šta sa njim dalje i da li vredi razgovarati sa njim. Takođe smo naučili kako da postojećem klijentu pomognemo da shvati da ne mora kod konkurencije tražiti nešto drugo kada kod nas sve to ima. Jednostavno rečeno, počeli smo da pomažemo ljudima da se međusobno bolje razumemo što je postepeno dovodilo do sve boljih rezultata."

Sandler nam je pomogao da efikasno upravljamo verovatno najgorim mogućim zahtevom u prodaji: Pošaljite nam Ponudu!

Hvala
Neša Pavlović
Direktor i Vlasnik
Cards Print

Back to top