Skip to main content
|

Sandler i Harward

Harward Business School

Dejvid Metson, izvršni direktor Sandler treninga, blisko je sarađivao sa Frank V. Cespedesom koji je predavao „Aligning Strategy and Sales executive program” na Harvardu (HBS) kao i sa Markom Robergeom, predavačem Entrepreneurial Management Unit na HBS, kako bi inkorporirali Sandler tehnike prodaje u školski kurikulum. Cespedes i Roberge predaju kurs na temu „preduzetnička prodaja i marketing” koji se bavi ispitivanjem kupovine i zadržavanja klijenata u svim stadijumima biznisa. Studije slučaja koje uključuju Sandler tehnike prodaje, sada su deo ovog kursa.

„Prodaja je osnovna veština koju bi svi studenti, posebno MBA studenti, trebalo da savladaju pre nego što započnu svoju poslovnu karijeru. Ne možete naučiti prodaju samo iz knjige, morate učestvovati u procesu.”, rekao je Metson.

Studenti dobijaju prodajni scenario studije slučaja i mnogobrojne video zapise različitih primera interakcije u prodajnom razgovoru u kojima se prodavac ne pridržava Sandler metodologije prodaje. Zatim na predavanjima gledaju video zapise sa istim scenarijima interakcije u prodajnom razgovoru, ali u kojima se prodavac pridžava Sandler tehnika. Nakon prikazivanja video zapisa instruktori i Metson vode diskusiju o uočenim razlikama u pristupu prodaji i ističu važnost određenih faktora koji potiču od Sandler metodologije prodaje.

Kao dodatni bonus, MBA studenti sa Harvarda imaće pristup Sandler Online platformi, Sandler Trainings, velikoj digitalnoj biblioteci sa sadržajima o menadžmentu i prodaji.

„U biznisu uvek prodajemo”, kaže Metson. Prodaja nije mesto na kojem ćete završiti ukoliko niste kvalifikovani da radite bilo šta drugo. Prodaja je zaista bazirana na prodaji ideja bez obzira na to gde ste i čime se bavite, prodaja pruža fleksibilnost i visoku šansu za finansijskim uspehom.

Proverite znanje iz prodaje i dobro se zabavite.

Vrh