Skip to main content
|

Obuka za upravljanje prodajom

Ako želite da vodite prodajni tim, morate im pokazati KAKO se rade prave stvari na pravi način!

Izazovi upravljanja prodajom

Upravljanje prodajom je jedan od najtežih poslova u svakoj organizaciji. Često ste zaglavljeni između ciljeva i očekivanja rukovodstva i njihovog ostvarenja preko svog tima, a da rukovodstvo ima malo ili nimalo direktnog uticaja na prodaju.

 • Da li osećate da ste dobar menadžer prodaje kao što ste bili prodavac?
 • Da li se još uvek borite da vaš tim postigne brojke na mesečnom nivou?
 • Da li i dalje pokušavate da prenesete veštine o ljudima koje ste savladali na druge ljude?
 • Da li još uvek tražite formulu za pronalaženje i zapošljavanje pravog prodavca?
 • Da li ste se ikada zapitali koliko bi vaš tim mogao biti uspešan ako biste dobili pomoć po ovim pitanjima?

Bićete im i šef, mentor, učitelj... da li možete sve to?

Kao menadžer prodaje (ili vlasnik malog preduzeća) koji verovatno ima najodgovorniji zadatak - da pravi novac, imaćete ODGOVORNOST da kreirate plan zasnovan na produktivnom ponašanju i merenju rezultata ne kroz cifre i brojke već kroz produktivno ponašanje na dnevnom nivou i pomagati ljudima kada emotivno padnu da nastave sa svojom posvećenošću ne prema kompanijskim ciljevima - već prema ličnim.

Da li znate kako to da uradite?

Sve počinje sa pravim ljudima na pravom mestu. Da li vam treba pomoć da pronađete i zaposlite pravog čoveka koji ima svoje lične ciljeve koje želi da ostvari u okviru kompanije? Sandler će vam dati vrhunski set pitanja i strategije kako da otkrijete „zvezdu” koja vam treba za postizanje vašeg plana prodaje.

Kada ste pronašli prave ljude, pred nama je sledeća odgovornost - da li mogu da im pomognem da svako za sebe kreira svoj lični Kuvar za Uspeh jer ni za jednog nije isti. Zašto? Zato što svako ima svoje ciljeve u životu. I kada sam uspeo u tome, na koji način da ih održavam posvećene i da vodim svoj prodajni tim do maksimum granica?

I kada sam im pomogao da naprave lične Kuvare za Uspeh ostaje mi da svakog od njih podižem na sledeći nivo njegovih ličnih performansi kako bi dostizali nivo prodaje. Kako mogu znati šta je zapravo realno postavljen plan?

Ova i mnoga druga pitanja su obrađena u Sandler Management Solutions, razvojnom programu, zasnovanom na dokazanim teorijama, teškim veštinama i izvodljivim strategijama. Naglasak je na aktivnoj obuci veština za podučavanje, zapošljavanje i vođenje sa zahtevima za vašu specifičnu situaciju. 

Rešenja za upravljanje prodajom

Naučite i primenite jedinstvenu Sandler mešavinu komunikacijskih strategija i ljudskih odnosa na svoju ulogu upravljanja prodajom. Vi i vaš tim ćete profitirati i napredovati dok postanete sve bolji lider.

 • Regrutovanje i zapošljavanje najboljih kandidata za vaš tim
 • Razumevanje i komunikacija sa vašim prodavcima
 • Sprovođenje efektivnih procena učinka
 • Ovladavanje liderskim ulogama kao što su nadgledanje, obuka, podučavanje i mentorstvo
 • Postavljanje ciljeva sa svojim timom
 • Upravljanje vremenom i delegiranje

 

Vaša sposobnost da pronađete i zaposlite najbolje prodavce, a zatim precizno procenite njihove performanse i motivišete ih, utiče na sposobnost vašeg tima da uspe. Izuzetan učinak prodaje zahteva realističan plan prodaje, uključujući ciljeve i strategije za njihovo postizanje. Naučite da podržavate i efikasno informišete svoje prodavce, povećate prodaju kroz umrežavanje i upravljate teritorijom, dok razvijate najbolje prakse od vitalnog značaja za upravljanje, održavanje i maksimiziranje poslovanja sa postojećim klijentima.

Rečima naših klijenata

Glen Miller, potpredsednik prodaje

„Kao četvrta po veličini svetska kompanija za IT menadžment konsalting, takmičimo se na izuzetno tesnom – i nemilosrdnom – tržištu. Da bismo uspeli, potrebni su nam alati koji čine merljivu razliku. Nakon više od decenije zajedničkog rada, vaša vrhunski programi obuke prodaje i upravljanja prodajom nastavljaju da pružaju prednost koja nam je potrebna, a vaši napori za obuku nastavljaju da zarađuju zapanjujućih 93% podrške odobravanja! Zato smo odlučili da prodajne snage naše nove divizije dovedemo pod Sandlerov kišobran."

Nastavni plan i program obuke za upravljanje prodajom

Programi upravljanja se često vrte oko teorijskih kontekstualnih okvira. Učesnici uče „šta“, „kada“ i „zašto“ iza teorija upravljanja. Oni su, međutim, prepušteni teretu otkrivanja kako da teoriju primene u praksi u stvarnim situacijama.

Program Sandler Management Solutions donosi u obuku i kako to primeniti u stvarnom svetu. Program naglašava aktivne vežbe obuke veština i primenu veština specifičnih za vaše stvarne ciljeve. Pokriva stavove, ponašanja i strategije vrhunskog rukovođenja prodajom.

Zaposlite idealnog kandidata

Uspeh u prodaji leži na konceptualnoj strani ličnosti, a ne na tehnikama kako većina ljudi misli. Konceptualna strana ličnosti znači šta mislimo o sebi i sopstvenim osećanjima, kakvi smo u interakciji sa drugima i šta mislimo o sebi u odnosu na okruženje u kojem se nalazimo.

Online kursevi za liderstvo i menadžment

Ako želite bolji tim ili organizaciju, postanite bolji lider.
Biti lider je težak, često nezahvalan posao. Morate postići rezultate preko drugih, što znači da morate izabrati tim, trenera, mentora, trenirati i nadgledati. Vi ste na kraju odgovorni za uspeh ili neuspeh misije.

Priručnik trenera prodaje

Naučite kako da otključate kod za postizanje vrhunskih performansi!
Mnoge organizacije potcenjuju važnost uloge trenera, pogrešno razumeju definiciju koučinga i ne rade dosledno kao treneri ili potpuno izostavljaju taj proces. Kao rezultat, to dovodi do stresa i do znatno manjeg učinka od optimalnog lidera i celog tima.

Vrh