Skip to main content
|

Dragan Vojvodić

  •  Vaš Sandler Trener
 

Više puta nagrađivan, koji je svoj život posvetio izučavanju ljudske dinamike. Od svojih učitelja je dobio jednostavnu poruku: posveti 5 godina života da živiš i dišeš proizvod i postaćeš Proizvod. I jedino to mu daje kredibilitet da stane pred druge ljude!

CEO, Sandler Trening Srbija

Nekada je i sam prolazio kroz teške životne trenutke koji su ga naučili velikoj istini „Nije toliko važno šta mi se dešava, koliko moj Stav prema tome″! U odlučnim trenucima života, prihvatio je Odgovornost za sopstveni život i uspeo je da odgovori. Kada ga pitaju za koga je Sandler, vrlo rado kaže Samo za one koji su rešili da preuzmu Odgovornost za sopstveni i život svoje porodice. Oni koji su rešili da životu daju Odgovor. Teški trenuci su ga oblikovali i nikada ne bi spoznao svoj budući-doživotni posao da nije bilo patnje! Veruje da ne možete postati bolji profesionalac ukoliko ne postanete bolja osoba!

Hraniti Ego ili Porodicu?
...izabrao sam ovo drugo. Upoznajte moju porodicu.

Supruga Marija

Da li ste razmišljali zašto iza uspešnog muškarca stoji uspešna žena? Zato što veruje u svog muškarca, zna da može i zato ume da mu šapne na uvo da veruje u njega uprkos sumnjama.

Marija Anđela, ćerka

Mi roditelji nismo svesni da sve sto postanemo dobro u zivotu, to je zbog nase dece. Ona nas čine boljim i motivišu da ujutru ustajemo iz toplog kreveta kada je napolju hladno i pada kiša.

U trenutku kada sam upoznao Dragana već sam imao desetogodišnje iskustvo u prodaji i stotine treninga iza sebe i Ego velikog prodavca osiguranja. U njemu sam očekivao još jednog u nizu trenera koji osim par zanimljivih doskočica nisu imali ništa drugo da ponude. Drago mi je što nisam bio u pravu. Provodeći vreme sa njim, shvatio sam da način na koji uči mene je identičan način kako on razgovara sa potencijalnim i stalnim klijentima. Zapravo, počeo sam da učim jedan potpuno nov jezik. Vremenom sam postajao svestan da deset godina iskustva su samo jedna, a preostalih devet sam ponavljao isto znanje koje i nije baš vredelo mnogo. 
Konačno sam počeo da dobijam odgovor na najvažnije pitanje u prodaji, a koje glasi KAKO: da zakažem sastanak, da ne dajem popuste, da izbegnem čuveni odgovor razmislićemo, da već na početku sastanka znam šta će se desiti na kraju?
Posao mi je postao jednostavniji kada sam počeo da koristim Predugovor i saznajem nečiji Bol, a sve je dobijalo potpuni smisao otkrivajući nečiji budžet i način na koji donosi odluku dok je Identitet ostajao netaknut urpkos nekada loše odigranim Ulogama. Na kraju sam shvatio da učeći prodaju sam počeo da menjam sebe. 
Mogao bih još puno toga reći o ovoj divnoj veštini zvanoj Nauka o Ljudskoj Dinamici, međutim jako sam ljubomoran na sva znanja koja sam naučio u Sandleru i zato me raduje što ovo i zaista nije za svakoga!

Nemanja Vujanović
vlasnik agencije za zastupanje u osiguranju
NEBO-INS

Ne verujem u kratkoročne seminare već u dugoročnu promenu ponašanja kod ljudi. Zato i traje saradnja sa kompanijom CARDS PRINT sa kojom više od 5 godina imam divnu saradnju u obrazovanju ljudi i poboljšanju njihovog prodajnog modela.

David H. Mattson, President and CEO

 

dm-drogerie markt BIH Sarajevo
Rođendanski poklon prodajnog dm tima

Moja životna filozofija - Keep Walking


...istorija postignuća...

Dragan je dosta angažovan ne samo u Srbiji već i izvan. Često je i rado viđen gost-predavač na Beogradskom Univerzitetu gde studentima priča o onim znanjima koja se ne mogu naučiti na formalnim studijama. Takođe puno radi sa individualnim profesionalcima prodaje, ali i kompanijama. Tri puta godišnje odlazi u USA na svoja lična školovanja. Kaže za sebe da su mu dve stvari u životu promenile pogled nas svet: jedna je Sandler filozofija, a druga Logoterapija, terapeutski pravac osnivača dr Viktora Frankla, jevrejskog terapeuta kojeg je život stavio u užasne uslove Aušvica u kojem je izgubio najbliže članove porodice, ali uprkos tome čovečanstvu dao intelektualni i humanistički šamar i poruku: Bez obzira šta nam se dešava u životu, dužni smo da damo odgovor na ta dešavanja. Logoterapeutske principe stalno istražuje sa svojim klijentima i učenicima kroz fantastično pitanje šta je Odgovornost i kako dajemo odgovor na zadatke koji nam postavlja život. Ovo su ujedno i radionice koje ljudima menjaju živote! 
Na poziv fondacije Karađorđević, imao je privilegiju i čast da gostuje na zajedničkom predavanju sa Nikom Vujičićem na temu: Kako Postati i Ostati Motivisan u Srbiji koje je održano na Belom dvoru. Iskustvo sa Nikom je nešto neverovatno podsticajno i privilegovano.
Vrlo brzo je shvatio da biti trener znači menjati nekom sopstveno ponašanje i da to uopšte nije lak zadatak. Pošto je shvatio težinu posla koji mu je sam život dodelio, postao je zvaničan zastupnik za kompaniju Sandler, verovatno najveću organizaciju na svetu za razvoj ljudi.
Kako je postao trener? Kada je ostao bez posla, a postao tek novopečeni otac, javila mu se dilema: ili napustiti privatne studije zbog nedostatka novca ili nastaviti dalje ali kako? Dekanu fakulteta je bilo žao da mu zabrani studiranje zbog odličnih ocena i tako je dobio kompromis: da umesto plaćanja školarine putuje po Srbiji i drži prezentacije o fakultetu za buduće studente. Drugog izbora nije bilo. Te godine, fakultet je imao najbolji upis do tada. Dragan je diplomirao pre roka i prvi posao koji je dobio na preporuku fakulteta je bio u Raiffeisen banci u prodaji, zatim dolazi Porsche, Volvo, Unicredit...i shvata da nije za korporativni život. Odlazi prvo u Sandler u London. Tamo dobija odlične preporuke za Sandler, USA i tako nastaje istorija postignuća..
Dragan je srećno oženjen suprugom Marijom i otac ćerke Marije Anđele.

Zajednička prezentacija sa Nikom Vujičićem na Belom dvoru na poziv Kraljevske porodice Karađorđević, a u okviru svetske turneje Nika Vujičića.

Hraniti Ego ili Porodicu?

Poštovani i dragi profesionalci prodaje, ali i vi koji se ne osećate ugodno u glagolu prodavati: arhitekte, inženjeri, advokati, lekari, revizori, ovo je knjiga o velikoj istini u prodaji: Ako idemo iskreni i pošteni u nepošten svet, možemo biti povređeni!  Koliko puta ste na sopstvenoj koži osetili istinitost ove tvrdnje jer su vas potencijalni kupci iskoristili za informacije, a završili posao sa drugima? Koliko često vršite Besplatno Savetovanje i osetite da ste se odrekli ličnog dostojanstva? Da li vam se smučilo da trošite vreme i energiju na pravljenje ponuda koje obično završe kod konkurencije na stolu?

 

Ako osećate ove bolne simptome, vreme je da se možda suočite sa uzrokom: možda koristite način prodaje koji je već toliko u upotrebi da ga kupci odlično poznaju. Kada se vaš način prodaje ne razlikuje od drugih, postajete predvidivi i lako vas je kontrolisati i ucenjivati. Razmislite o ovome!

Kako pronaći pravog trenera za sebe?

Vrh