Skip to main content
Dragan Vojvodić | 11070 Novi Beograd, Srbija
 

Ovaj web sajt koristi kolačiće da bi Vam ponudio bolje iskustvo pri poseti stranice

Trebaju Nas—Službe Za Podršku Postojećim Klijentima

Ako ste Customer Service, ne znači da ne prodajete!

Vi niste u prodaji! Vi ste u poslu sa ljudima, zato razumite ljude i ‚‚guraće‚‚ Vam novac u džep jer ste jedini koji ih razume!

NE ZABORAVITE: SVAKI VAŠ DOBAR KLIJENT JE NA SPISKU POTENCIJALNIH VAŠE KONKURENCIJE!

 

Koliko verujete da su Vaši ljudi utrenirani da komuniciraju sa Vašim važnim klijentima na način da otkrivaju istinu i na taj način jačaju odnos sa njima? 

Sandler veruje da ne postoje teški klijenti. Mi verujemo da ne postoje ‚‚teški klijenti‚‚ jer postoje samo ljudi, koji imaju svoja očekivanja i ako se njihova očekivanja ne poklope sa našim, mi prebacujemo odgovornost i kažemo ‚‚teški sagovornici‚‚. 
Mi u Sandleru učimo da razumemo druge ljude.

IZGUBITI KLIJENTA JE MNOGOSTRUKI TROŠAK

Svakom može otići Klijent ali ne znati lekcije zašto - To je Trošak!

Kao što redovno održavamo higijenu stana u kojem živimo, postavlja se pitanje: Koliko često održavamo ‚‚higijenu‚‚ kod naših klijenata. Niko nije savršen pa ni mi. Ukoliko ne znamo na vreme za naše nesavršenstvo kod klijenta, vremenom će ostavljati ‚‚poslovno smeće‚‚ koje neko mora da čisti. Klijenti će nam retko reći za to jer će im biti neprijatno. Pogađate, u tom slučaju će pozvati konkurenciju da završi ono što niste Vi.
Zato, naučite da postavljate teška pitanja kako bi na vreme mogli da saznate Istinu jer samo ako je na vreme saznate, bićete u prilici da je i očistite.