×
Sandler Trening Srbija i moja malenkost Dragan Vojvodić, Sandler Trening headquarter u Baltimoru smo u mislima sa vašim porodicama, našim klijentima i svim onima koji to razmišljaju da postanu. Želimo da znate da smo uz vas u ovim zahtevnim vremenima. Molimo vas da se ne ustručavate da nas pozovete i ukoliko želite razgovor, da koliko god možemo da doprinesemo rešenju odredjenih zabrinutosti. Za najbolje želje, zdravlje vaših porodica i stabilnost vašeg poslovanja, Dragan Vojvodić, direktor Sandler Srbija.
Skip to main content
Dragan Vojvodić | Sandler Trening Srbija
 

Ovaj web sajt koristi kolačiće da bi Vam ponudio bolje iskustvo pri poseti stranice.

Uspešan Call centar na Sandler način

Kreiranje i vođenje profitabilnog prodajnog Call centra

Osposobite svoj tim za postizanje ključnih poslovnih ciljeva

Čak i u ovo doba kada se zbog pozivanja ide u „zatvor″, sve više kompanija uspostavlja Call centre kako bi imali veći broj „zatvaranja″.

Knjiga Uspešan Call centar na Sandler način, Sandlera trenera Toma Niesena uklanja bilo kakva nagađanja kod upravljanja Call centrom. Ona će Vam omogućiti da dođete do uvida da preko praktičnih alata uz relativno malo vremena i truda možete imati ogromanu korist.

Knjiga odgovara na važna pitanja sa kojima se možda trenutno borite:

  • Kako postići da ljudi koje pozivamo žele da ostanu na vezi sa nama?
  • Kako da se povežemo sa sagovornikom tokom kritičnih uvodnih sekundi?
  • Kako da ih držimo na vezi i iz tog poziva izvučemo korist?

Preuzmite odlomak iz knjige (engleski jezik)


Preuzmite odlomak
Sada ste se upisali u našu bazu posetilaca i možda ćete dobijati u buduće Sandler tekstove. Možete se ispisati uvek u svakom trenutku. Želimo Vam ugodno čitanje!


O autoru

Tom Niesen je CEO i osnivač Acuiti Sistems, Inc., Sandler centra za obuku koji se nalazi u Dalasu, Teksas. Tom sarađuje sa vlasnicima preduzeća kako bi stvorio strategiju za poboljšanje njihove prodajne snage, povećanje prihoda i razvijanje kulture posvećenosti.

LinkedIn

Back to top