Skip to main content
Dragan Vojvodić | 11070 Novi Beograd, Srbija
 

Ovaj web sajt koristi kolačiće da bi Vam ponudio bolje iskustvo pri poseti stranice

Da li to znači da zahtevaju da popustite? Ali u čemu? Verovatno u svojim posrnulim i palim uverenjima. O kome? Prvo o sebi lično a onda i onome šta prodajem!

Sandler pravilo: Kada vam traže popust da li je to iz razloga što nemaju novac da plate vašu cenu, ili imaju novac ali nemaju razloge? Sigurno je ovo drugo!

Ali zašto nemaju razloge? Verovatno što ne vide nikakvu razliku između vas i drugih! Probajte da razumete kupce. Pa i mi smo kupci zar ne? I kako se onda razlikujete od konkurencije kad vas pritiskaju za cenu?

Najčešće uz minimalni otpor da im pokažete da ste kvalitetni, pouzdani, ali čekajte pa zar to već nisu čuli i od konkurencije?

Ne zaboravite moćno Sandler pravilo: U dve situacije kupce nije briga za cenu: 1. kada im nešto ne treba 2. kada im nešto očajno treba, onda ne pitaju koliko košta!

Dokle god se borite sa popustima i cenama, prodajete racionalnom kupcu a on ne kupuje. Kupuje onaj ko ima bol!

Važno: "ZDRAV" kupac kupuje isključivo na osnovu cene, popusta i potrebe. "BOLESTAN" ne pita za cenu, jer mu je motiv da ponovo bude zdrav.

Tradicionalna prodaja je prevaziđena jer se obraća "zdravom" kupcu kome se i konkurencija obraća i zato ste postali predvidivi. Zašto ne tražiti popust kada je sve isto? Logično.

Oznake:: 

Make a comment

Podelite sa drugima ovaj tekst: